Bodyart Team - Požega, Sokolova 45 - tel.  034 273 000 - email. robert.medjugorac@po.t-com.hr

Krenite u akciju!
Srijeda, 28 Travanj 2010 13:53
Krenite u akciju!Lipanj. 4 tjedna prije godišnjeg odmora. Stojite pred ogledalom zabrinuta lica. Višak kilograma, sakupljenih tijekom godina nepravilne prehrane i nedovoljne fizičke aktivnosti, očit je. Dodatnih nekoliko kilograma viška, donijela je prethodna zima.

Donosite odluku: sutra krećem u fitness i do godišnjeg odmora (4 tjedna) moram biti na svojoj "idealnoj" težini...možda i s "pločicama" na trbuhu...Poznato?

Riješimo odmah jednu zabludu. Ono što se skupljalo godinama, neće nestati u 4 tjedna. U pitanju je ljudsko tijelo, a ono traži 3 stvari: disciplinu, rad i vrijeme. Ukoliko želite, sljedeći puta na moru biti zadovoljni svojim tijelom, vrijeme je da krenete u akciju. SADA! U rujnu ili listopadu. Tako ste osigurali jedan od preduvijeta: dali ste svom tijelu dovoljno vremena.
Odmah treba zadovoljiti i ostala dva preduvijeta: disciplina i rad. Krenite u akciju! Najbolje je krenuti u jedan od fitness centara i trenirati pod nadzorom iskusnog trenera. Na taj način ćete biti u sredini koja će vas poticati na rad, a Vi ćete na siguran i učinkoviti način koračati prema zadanom cilju.

Kako bi Vaš trud i rad, s vremenom dao željene rezultate morate biti disciplirani, u treningu i prehrani.

Ako ste si zacrtali da ćete ići npr. 3 puta tjedno na fitness, onda se toga morate pridržavati. Iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec. Izgovori tipa: "Ovaj tjedan neću ići, ali zato ću sljedeći tjedan ići dvostruko češće", samo vas udaljuju od od vašeg cilja. Još nešto, kada ste došli na trening u fitness centar, onda to i radite - trenirajte! Nemojte vrijeme trošitit na priču: to ostavite za jutarnju kavicu (ili popodnevnu).

Područje na kojem većina ljudi "poklekne" je disciplina u prehrani. Ona je prijeko potrebna za postizanje cilja. Posavjetujte se. Ono što vam ja savjetujem je da izbjegavate stroge restrikcijske dijete. Samo ćete oslabiti organizam i smanjiti nivo energije, a sve što brzo izgubite, brzo će se i vratiti. često i iznad kilaže od prije dijete. Radije koristite tzv. promjenu u prehrani. Jedite raznovrsno, često (5-6 obroka dnevno) i malo (količinski). Kuhajte, ne pecite, ne pohajte..Više piletine, manje svinjetine. Mnogo povrća i salate. Nešto voća. Izbacite: slatkiše, grickalice, fast food, suhomesnato, bijeli kruh, alkohol i gazirane sokove - 6 dana u tjednu. Sedmi dan se malo počastite, pa krenite u novi tjedan.Tako će vam kilaža postupno biti manja, manja i manja. Tijelo će imati vremena za prilagodbu novonastaloj situaciji i neće se "braniti" usporavanjem metabolizma.

Budite disciplinirani i uporni, a rezultat će biti zdravije i snažnije tijelo. Osjećat ćete se bolje, izgledati ćete bolje, a sve to će podići i vaše samopouzdanje. Na kraju još jedan savijet. Budite realni. U nekoliko mjeseci možete učiniti jako puno, ali ne i nemoguće. Cilj od gubitka od 1-3 kg mjesečno je realan za prva 2-3 mjeseca, a kasnije1-1,5 kg mjesečno. Samo u slučaju vrlo visoke prekomjerene tjelesne težine možete računati na veći gubitak kilograma. Na taj način ćete uspješno skinuti višak i zadržati željenu težinu.


Nadam se da će vam ovi savijeti bar malo pomoći. I krenite u akciju!

Robert Međugorac, trostruki viceprvak Hrvatske u bodybuildingu

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Novosti Najave natjecanja

25/09/2014 >>DVA ZLATA ZA POŽEŽANKU Patricia Januš apsolutna je pobjednica u powerliftingu

article thumbnail

POŽEGA/SV. MARTIN NA MURI Patricia Januš, članica požeškog Powerlifting kluba Body Art apsolutna je pobjednica natjecanja održanog u Svetom Martinu na Muri. Ovo joj je prva pobjeda ne samo u  [ ... ]


26/08/2014 >>ROBERT MEĐUGORAC: Često sam eksperimentirao s formom što me danas čini boljim trenerom

article thumbnail

POŽEGA- Požega je poznata po vrlo dobrim uspjesima u bodybuildingu. Jedan od pionira tog sporta, a danas trener u fitness centru Body Art je Robert Međugorac – Robi koji nam je rekao kako je to i [ ... ]


Video novi video klipovi

Pogledaj galerijuBihać Open 2010.

article thumbnail

15.5.2010. u Bihaću, BiH, odrzano je 11 po redu međunarodno natjecanje u body buildingu  [ ... ]


Pogledaj galerijuMr. Universe 2008.

article thumbnail

Nisam usao u finale (top 6), ali nakon spustanja u nizu kategoriju i tako dugog puta nisa [ ... ]


Pogledaj galerijuMr. Universe WFF 2011.

article thumbnail

18.06. 2011. održžano je natjecanje WFF Mr. Universe, Baden, Austrija.


Pogledaj galerijuBihać Open 2011.

article thumbnail

11.06. 2011. održan je Bihać Open.